Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 24 januari 2007

Drie jaar cel voor skinheads die Slovaak neersloegen

De Leuvense correctionele rechtbank heeft dinsdag Kevin Jacobs en Bart Creeten veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan de helft met uitstel. De twee skinheads uit Tienen waren op 26 augustus 2006 betrokken bij een racistische aanval op een 18-jarige Slovaakse jongen.

Het slachtoffer, Peter Danyi (foto), kreeg een hoop slagen en schoppen en ook vier messteken in de buik. De messteken werden toegediend door een minderjarige die dinsdag niet terecht stond en opgesloten zit in een gesloten instelling.

Kevin Jacobs (26) en Bart Creeten (30) waren zaterdagavond 26 augustus met drie minderjarige vrienden op stap in Tienen toen zij het plan opvatten om vreemdelingen te zoeken om hen eens flink aan te pakken, aldus de twee beklaagden zelf. Daarvoor hadden ze speciaal donkere kledij aangetrokken en stevige schoenen met metalen tippen.

In de Beaudouinstraat zagen ze Peter Danyi en een vriend lopen en vielen hen onmiddellijk aan. Peters vriend kon ontkomen maar de jongeman zelf viel in handen van de 5 skinheads. Die dienden de jongeman verschillende slagen en schoppen toe.

Een van de minderjarigen haalde ook een mes boven waarmee hij het slachtoffer vier maal in de buik stak. Vervolgens zette het vijftal het op een lopen. Peter Danyi kon zijn familie verwittigen en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de rechtbank ging om een duidelijk geplande expeditie die gemotiveerd werd door een diepgewortelde haat tegen vreemdelingen. De aanval was met voorbedachtheid gepleegd maar omdat het nooit de bedoeling was iemand te doden, ging het niet om een poging doodslag, zoals het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) had geargumenteerd.

De rechtbank wou een signaal sturen naar de maatschappij en naar de twee beklaagden en sprak een gevangenisstraf van 3 jaar uit. De helft van de straf werd wel met uitstel uitgesproken. Eén van de voorwaarden is dat de twee veroordeelden niet meer mogen deelnemen aan activiteiten van extreemrechts. Zij moeten Peter Danyi en zijn familie ook een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen, en het CGKR een schadevergoeding van 250 euro. ...

UPDATE
Skinheads in beroep veroordeeld tot 5 jaar (video)

- Je wordt niet als racist geboren
- Celstraf voor racistische aanvallers/ Eerste racistische moord in Nederland (video)