Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 16 januari 2007

documentaire Vlaams Blok (striptease RTBF )


In 1988 maakte het programma striptease (RTBF) een reportage over het Vlaams Blok . Frappant zijn de beelden van een Joodse vrouw met een bloedhekel aan vreemdelingen, in het bijzonder aan Marokkanen . De reportage heeft voorts een mooi beeld van de Vlaams Blok achterban en hoe Dewinter & Co toen campagne voerden. (let vooral op de gesprekken van Dewinter Philippe & Vander Sande wanneer zij van deur tot deur gaan om campagne te voeren !)
Je hoort je 'm in de reportage ook verontwaardigd verklaren het neonazisme te verfoeien, vier dagen na deze opnames was Dewinter in Lommel te gast op een herdenking voor gevallen SS-strijders. (zie ook de uitstekende documentaire 'La face cacheé du Vlaams Blok')