Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 17 februari 2007

Björn Moons (19) krijgt 30 jaar voor moord op jogster in Viersel

De 19-jarige Björn Moons uit Kessel zal de komende dertig jaar achter de tralies moeten doorbrengen. Dat heeft het Antwerpse hof van assisen na bijna drie uur beraadslaging beslist. De beschuldigde was amper 16 toen hij op 20 mei 2004 Ingrid Van Regenmortel (32) aanviel terwijl ze langs het Netekanaal in Viersel jogde. Hij wilde haar betasten, maar toen ze zich verzette, ging hij door het lint en wurgde hij haar.

(foto: Björn Moons tijdens zijn proces)

Het hof en de juryleden hielden in hun arrest rekening met het uitzonderlijk gewelddadige karakter van de feiten. ,,De beschuldigde is op een gruwelijke en zinloze manier tekeer gegaan. Hij gaf daarbij blijk van een egocentrische instelling en toonde geen enkel mededogen met zijn slachtoffer'', klonk het.
Moons maakte deel uit van een groep extreemrechtse jongeren, de 'Antwerpse Skinheads'. Hij noemde zichzelf complexloos een racist en prees de "toffe sfeer" op de neonazi-fuiven die hij bezocht en de optochten van Vlaams Belang waaraan hij deelnam.

- Celstraf voor racistische aanvallers/ Eerste racistische moord in Nederland (video)
- Russische skinheads moorden erop los (video)
- Man die door skinheads werd mishandeld in Brugge is overleden (video)
.