Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 21 februari 2007

Feryn eist schadevergoeding voor discriminatieklacht


Het kantelpoortenbedrijf Feryn uit Kapelle-op-den-Bos eist een schadevergoeding van 2.500 euro van Open Vld'er Hicham El Mzairh. Deze jonge Belg van Marokkaanse afkomst bood zich eind december aan als sollicitant bij Feryn, maar zou daar het advies gekregen hebben elders werk te zoeken.

Hicham El Mzairh beschuldigde Feryn ervan nog steeds te discrimineren. Omdat hij weigerde zich te verontschuldigen voor die uitspraken, eist Feryn nu 2.500 euro. El Mzairh noemt de demarche van Feryn "schandalig".

Feryn kwam vorig jaar in het nieuws toen bleek dat het weigerde allochtone werknemers in dienst te nemen omdat dat de klanten voor het hoofd zou stoten. Die discriminatie werd door de Brusselse arbeidsrechtbank ook vastgesteld, maar er werd geen straf aan gekoppeld. Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding ging daarop in beroep. Volgens El Mzairh is de situatie niet veranderd

Filip Dewinter staat achter de redenering van de bedrijfsleider: "Feryn zei als een klant een witte kantelpoort wil, dan moet ik er geen bruine leveren."

-Europees Hof noemt weigering allochtonen aan te werven 'discriminatie'