Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 28 februari 2007

Racisme op het voetbalveld

De kamer betaald voetbal van het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag de klacht van Standard tegen Stefan Leleu (Zulte-Waregem) verworpen. De verdediger werd er door Standard van beschuldigd zich racistisch te hebben uitgelaten ten aanzien van Marouane Fellaini (Standard) in de wedstrijd Zulte Waregem-Standard.
Leleu (foto) had de Rode Duivel verschillende malen bestookt met de opmerking: "Ik vraag me af wat jij in de Belgische nationale ploeg doet." Fellaini bevestigde dat hij de uitlatingen kon weerstaan tot het einde van de wedstrijd, maar dat hij zich er enorm aan stoorde. Stefan Leleu argumenteerde dat het zijn manier van spelen is.


Fellaini zegt dat Leleu doelde op zijn Marokkaanse origine. Dergelijke feiten kunnen bestraft worden met een boete van 20.000 euro, maar het Sportcomité achtte ze niet bewezen omdat de scheidsrechter geen verslag heeft opgesteld van het incident. Het klasseerde de zaak zonder gevolg.

Na deze beslissing spelde de voorzitter van het Sportcomité de Zulte-Waregem speler wel de les. Hij raadde hem aan zich in de toekomst op het veld alleen met voetbal bezig te houden.

Stefan Leleu werd in het verleden reeds beschuldigd van racisme door Patrick Ogunsoto van Westerlo; hij zou de spits hebben uitgemaakt voor "monkey" (aap).
Standard liet op zijn webstek weten dat het zich niet zal neerleggen bij deze uitspraak.

.