Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 10 februari 2007

Vlaams belang gemeenteraadslid schuldig bevonden aan moord

De jury van het Gentse hof van assisen heeft de 26-jarige Wim Felix uit Sint-Gillis-Waas schuldig bevonden aan moord op Eddy Martens en een dubbele moordpoging. De 27-jarige Wesley Windhey uit Stekene werd door de jury met 7 stemmen tegen 5 schuldig bevonden aan doodslag op Martens. De jury sprak Windhey vrij op alle andere punten.

Felix schoot op 20 mei 2004 in café 'Pitstop' in Sint-Pauwels, (Sint-Gillis-Waas) tijdens een karaokenacht vier klanten neer met een pistool. Eén van de slachtoffers overleefde het bloedbad niet. Een ander slachtoffer is blijvend verminkt. Felix was destijds VB-gemeenteraadslid en naar eigen zeggen "erg gefrusteerd". Na de feiten werd hij uit de partij gezet.

(foto: vooraan, VB-gemeenteraadslid Wim Felix)


De drie rechters van het assisenhof beraadslagen momenteel over de schuldvraag met betrekking tot doodslag op Eddy Martens. De rechters kunnen zich aansluiten bij de meerderheid, dan is Windhey schuldig. Als de rechters zich aansluiten bij de minderheid van vijf stemmen, is Windhey een vrij man. (belga)

Felix, op het moment van de feiten gemeenteraadslid voor het toenmalige Vlaams Blok in Sint-Gillis-Waas, werd omschreven als een persoon die voor weinig te dynamiseren valt. "Ook zijn politieke loopbaan, als we dat zo mogen noemen, werd daardoor gekenmerkt. Hij had er geen interesse voor, maar er moest iemand op de lijst staan. Met 96 stemmen werd hij verbazend genoeg verkozen. Hij ging wel naar de gemeenteraad, maar hij las de dossiers niet en wou er voor de feiten al mee stoppen."


UPDATE 14 feb.

Het Gentse hof van assisen heeft Wim Felix (26) uit Sint-Gillis-Waas woensdag veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor moord en dubbele moordpoging .
Wim Felix heeft een blanco strafblad en kon dus rekenen op verzachtende omstandigheden. Het hof veroordeelde "het blinde geweld van Felix" en de "bijzonder zwaarwichtige en afschuwwekkende feiten". "De koelbloedigheid en vastberadenheid waarmee hij het bloedbad heeft aangericht, wijzen op totaal gebrek aan respect voor de persoon en de fysieke integriteit van de slachtoffers", sprak de voorzitter.

- Moord tijdens karaokefeest
- Vrienden hadden Wim Felix nog nooit zo opgenaaid gezien
- Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel (video)
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
.