Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 3 februari 2007

Vlaams Belang heeft iets met swastika's

Enkele Vlaams belangers , Bjorn Roose en Stijn Hiers , zijn helemaal niet te spreken over het Duitse voorstel om de swastika in heel Europa te verbieden . De partij die zweert nooit enige affiniteit te hebben met de Nazi-ideologie komt nu aandraven met een les geschiedenis die ons er moet van overtuigen dat de swastika helemaal niet het symbool is van Hitlers Nazi-Duitsland en zijn Gruwelijke genocide . Echter , op de website van roose " Weten ze wel beter " ....

de uitleg
Verbod op swastika is belachelijk


swasluckDuitsland wil als EU-voorzitter het Duitse verbod op de ontkenning van de Holocaust in de hele Unie proberen in te voeren. Ook het verbod op het afbeelden van de swastika of het hakenkruis, dat de nazi's gebruikten als symbool van het Derde Rijk, zou tot het pakket maatregelen behoren dat Duitsland in de Unie wil invoeren.
Hindoes uit België, Nederland, Italië en Groot-Brittannië zien zo'n verbod absoluut niet zitten. Ze willen campagne voeren om het oeroude symbool niet uit de Unie te bannen.
De swastika, een woord uit het Sanskriet dat ,,geluksbrenger'' betekent, is inderdaad het heiligste symbool van het hindoeïsme en het Jaïnisme, en het komt ook in het boeddhisme voor.
Maar het symbool bleef zeker niet tot de oosterse cultuur en religie beperkt. In Egypte en Zweden zijn swastika's gevonden van minstens veertienduizend jaar oud. Het Römisch-Germanisches Museum in Keulen telt verschillende Romeinse swastika-mozaïeken. En op het Griekse eiland Kreta kwam de swastika al rond 3.500 voor Christus voor.

Sinds de Tweede Wereldoorlog kampt de swastika in het Westen echter met een gigantisch imagoprobleem. De swastika draagt sinds het nazi-tijdperk een duistere connotatie. Moet het symbool daarom in de hele EU worden verboden?
,,Je kunt dan net zo goed het kruis verbieden omdat de Ku-Klux-Klan het ook gebruikte'', zegt Parul Goel, een Indiase uit Antwerpen. ,,De swastika is een vredessymbool dat misbruikt wordt. Het hakenkruis nu verbieden biedt geen oplossing. We moeten eerder van die negatieve connotatie af en iedereen aan de oorspronkelijke betekenis van de swastika herinneren.''
Het dagelijkse leven in India is doordrongen van de swastika, zegt Parul Goel: ,,Als je een nieuwe auto koopt of in een nieuw huis trekt, wordt de swastika als geluksbrenger ergens op getekend. En een bedrijfsleider tekent met nieuwjaar een swastika op de eerste pagina van het jaarboek.''
-
apen en mouwen

op zijn andere site staat dan weer :

Voor de belachelijke toegangsprijs van 1,5 euro maakt u een voordracht mee over tekens die, als het aan onze Duitse vrienden aan de leiding van de Europese Unie ligt, binnenkort misschien verboden worden. Volgens die Duitse vrienden is de swastika namelijk uniek verbonden aan het nationaal-socialistische regime dat heerste in het Duitsland van de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw. Maar Diego weet wel beter.

zie ook :
Borchure Extreem-Rechtse symboliek binnen subculturen