Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 13 maart 2007

Aanhouding Hans Van Themsche verlengd

Hans Van Themsche blijft nog zeker drie maanden in voorarrest aangehouden. Dat heeft de Antwerpse raadkamer dinsdag beslist. Van Themsche verscheen dinsdag niet lijfelijk in het Antwerpse gerechtshof. Hij bleef in de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat. Het verdict van de raadkamer lag volledig binnen de lijn van de verwachtingen.

De 18-jarige Van Themsche doodde op 11 mei 2006 de blanke kleuter Luna Drowart en haar zwarte oppas Oulemata. Hij verwondde ook de Turkse vrouw Songul Koç tijdens zijn moordtocht door de Antwerpse binnenstad. (foto)

Wat de datum van het assisenproces tegen Van Themsche betreft, wordt al een tijd gegokt op oktober. Toch is Van Themsche nog niet officieel naar assisen doorverwezen. De onderzoeksrechter droeg onlangs zijn werkstuk over aan het parket. Dat moet zijn slotvordering opmaken, waarna een verwijzing door de bevoegde kamer van inbeschuldigingstelling zal volgen. (belga/dm)