Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 21 maart 2007

Amsterdamse PvdA'ers komen met website tegen Wilders

Een groep leden van de PvdA in Amsterdam heeft een website opgericht om de ideeën van personen als Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) tegen te gaan. De internetpagina moet het zaaien van haat tegen bevolkingsgroepen bestrijden.

Dat liet Michael van der Vlis, een van de initiatiefnemers en oud-wethouder in de hoofdstad, woensdag weten. Op www.tegenhaatzaaien.nl staan onder meer columns en informatie over bijvoorbeeld debatten.

Directe aanleiding om de site te beginnen is de door de Partij voor de Vrijheid aangezwengelde discussie over de dubbele nationaliteit van politici. „De actie van Wilders ging helemaal niet over dubbele paspoorten, maar over het haatzaaien tegen islamitische burgers”, aldus Van der Vlis.

De personen achter de internetpagina willen binnenkort een comité oprichten dat onverdraagzaamheid moet tegengaan. Op dit moment zoeken de PvdA'ers steun bij andere politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad. Later willen ze ook partijen in de rest van het land benaderen. Wat de groep gaat doen buiten de website, is nog onbekend.

http://www.tegenhaatzaaien.nl/