Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 15 maart 2007

Anti-nazimateriaal mag in Duitsland

Activisten mogen in Duitsland gebruik maken van doorgestreepte hakenkruisen en andere nazi-symbolen om te protesteren tegen rechts-extremisme, op voorwaarde dat duidelijk is dat de symbolen worden afgekeurd. Dat heeft een federaal hof van beroep in Karlsruhe donderdag bepaald. Het hof verwierp daarmee een eerdere beslissing van een rechtbank in Stuttgart, die in september een 32-jarige producent van stickers, buttons en T-shirts tegen rechts-extremisme tot een boete van 3.200 euro had veroordeeld. De man had nazi-symbolen gereproduceerd. Dat het ging om swastika's met een duidelijk kruis erdoorheen of swastika's die in een vuilnisemmer worden gedaan, deed er volgens de rechter niet toe. Er rust een ,,fundamenteel taboe'' op de reproductie van nazi-symbolen. ,,Het gevaar van gewenning is altijd aanwezig'', zei de rechter.

De rechter in Karlsruhe oordeelde nu dat zijn activiteiten niet strijdig waren met de achterliggende gedachte van het verbod op nazi-symbolen, en dat het zeer onwaarschijnlijk was dat neonazi's misbruik zouden maken van zijn reproducties.(nb)