Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 7 maart 2007

BBET-verdachte Boutens ontkent betrokkenheid bij vechtpartij


De correctionele rechtbank van Kortrijk velt vandaag een vonnis in de zaak waarin beroepsmilitair Thomas Boutens (foto) uit Buggenhout zich moet verantwoorden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij een vechtpartij waarbij iemand zwaargewond raakte. Boutens wordt aanzien als de stichter van het racistische genootschap 'Bloed, Bodem, Eer en Trouw'.
De man zit al ruim vijf maanden in voorhechtenis, op verdenking van het voorbereiden van terreuraanslagen tegen de Belgische staat, en blijft ontkennen dat hij bij de vechtpartij betrokken was.

Boutens zat maandagochtend (5 maart) onder zware politiebewaking opnieuw op de beklaagdenbank. Twee getuigen wezen Boutens eind vorig jaar op de rechtbank in Kortrijk nog eens aan als de man die in januari 2002 op een fuif in Izegem een 22-jarige man uit Tienen een rake vuistslag toediende. Het slachtoffer hield er een blijvende invaliditeit aan over. Boutens heeft altijd ontkend dat hij die bewuste avond in Izegem was. Naar eigen zeggen was hij toen in het gezelschap van zijn vriendin bij z'n ouders.
Zijn advocaat, een andere dan tijdens de vorige zitting, vermoedt dat Boutens het slachtoffer werd van rivaliserende groepen in het extreemrechtse milieu die de beroepsmilitair de slagen en verwondingen in de schoenen willen schuiven. Staalharde bewijzen voor de betrokkenheid van Boutens bij de vechtpartij zijn er niet. Een vrijspraak is daarom niet denkbeeldig.

Update:
Bij gebrek aan bewijzen werd Boutens vrijgesproken

- Wapenhandel moest terreur financieren
- Ook Nederland wil verbod Blood & Honour (video)
- Video: Blood & Honour in Nederland & België (Nederlandse reportage uit 2007)
- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)
- Video: Nederland: rechts-radicalisme onder jongeren neemt fors toe (2008)
- Celstraf voor racistische aanvallers/ Eerste racistische moord in Nederland (video)
.