Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 25 maart 2007

Dewinter start petitie voor Vlaams nationale voetbalploeg


Filip Dewinter komt met het voorstel om een Vlaamse "nationale" ploeg in het leven te roepen , zonder de walen dus . Volgens Dewinter zijn ze niet vaderlandslievend genoeg (!) . Hij mist bij de spelers verbondenheid met de nationale ploeg en heeft een vrij originele oplossing klaarliggen om het Belgische , excuseer , Vlaamse voetbal te redden . Deel de kern in tweeën , noem ze "vlaamse leeuwen " , op smaak brengen met wat nationalistische peptalk en Brazilië mag zijn borst natmaken ....
Ofwel zien ze op het partijbestuur de komende verkiezingen erg somber in en slaat men in paniek ofwel is Dewinter zover heen dat hij iedere voeling met zijn basis begint te verliezen , ik denk beide. Want dit gaat 'm geen stemmen opbrengen, zelfs trouwe VB'ers kunnen de hopman hier niet meer volgen .
Zij zien geen heil in een vlaamse nationale ploeg en al helemaal niets in een Vlaamse competitie .
De petitie die Dewinter hiervoor zou opstarten zal wel een stille dood sterven, als ze er ooit komt, en de hele affaire zal vakkundig doodgezwegen worden .

enkele reacties

* En dan Karel Dillen in de spits zeker....Dee kan goe afmaken. Nee dank u.
(Lucas Z , forum voetbalkrant )

* Hahaha...Deen achterlijken toch. Datem voor den Duits supportert als hem toch persé zijn fascistiche waanbeelden mee op het voetbalveld wilt nemen e! Oprotten Phillippeken!
(? , Voetbalkrant )

* ze hebben al moeite genoeg om uit die 10 miljoen een fatsoenlijke ploeg te maken dus De Winter blijf gerust in uw bunkertje schuilen ...of gaat der Filip voor de job van bondscoach ?alles beter dan burgemeester...wel gewoon met rechterhand naar beneden tijdens het volkslied he
( Mojo )

* Ben meer Vlaams dan Belgisch gezind maar dit vind ik toch ook groten Bullshit, precies of het gaat beter worden dan.
Ik vind wel dat er moet geselecteerd worden op waarde van de spelers en niet het feit dat er minstens zoveel Vlamingen of zoveel Walen in de ploeg moeten staan zoals nu wel het geval is denk ik.
De beste moeten spelen of dat nu Vlamingen of Walen zijn
(kenny 1880 , voetbalkrant )

* als kiezer voor filip ben ik het niet helemaal eens met zijn mening,we gingen nu toch niet denken
zeker dat wij met onze beperkte voetballerkes gingen winnen in portugal zeker,we weten hoever
wij staan europees,tellen gewoon niet meer mee.
(Erwin Smot Temse , HLN )

* niet meer dan een heeeeel dure café ploeg
(Kris D'hooge Beveren , HLN )

* Stop a.u.b. die onzin.IK ben vlaming en daar ben ik fier op, Maar houd dat politiek gezeik uit de sport.Laat politiek over aan diegenen die er hun kost mee verdienen.Ze jutten de mensen al genoeg op,je kan het zien wat er alle dagen gebeurt van stommiteiten door al die goedgelovige knuppels.
(Etienne Bogaert , Nieuwsblad )


- “We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”
- Kan iemand Filip Dewinter eens op eBay zetten?
- Dewinter versterkt zijn greep op Vlaams Belang
- Filip Dewinter tegen 'Tolero-campagne' (video)