Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 12 maart 2007

Dewinter wil af van dubbele nationaliteit

In een brief aan alle Belgische politici met een dubbele nationaliteit doet Vlaams Belang-voorman Philip Dewinter een oproep om afstand te doen van hun tweede paspoort.
Dewinter liet zich wellicht inspireren door zijn geestesgenoot Geert Wilders die in Nederland de discussie over de kwestie op gang bracht. In zijn brief vraagt Dewinter zijn collega-politici van allochtone afkomst een voorbeeld te stellen en ‘Vlaming onder de Vlamingen’ te worden.

Eerder deze maand kondigde Dewinter reeds aan dat hij de kwestie ook in het Vlaamse parlement zal aankaarten en daar binnenkort een wetsvoorstel zal indienen met als doel de dubbele nationaliteit in Vlaanderen onmogelijk te maken. (dm)

Selahattin Koçak, SP.A-schepen van Beringen en bekend van De slimste mens, vindt dit "te gek voor woorden". Koçak ontkent met klem dat hij met één nationaliteit een betere politicus zou zijn. Ook Fatiha Dahmani, Groen!-gemeenteraadslid, is boos en stelt dat Dewinter gewoon iedereen met een vreemde achternaam een brief heeft geschreven, want zij heeft geen dubbele nationaliteit.