Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 28 maart 2007

Holocaust-overlevende Regine Beer stopt met lezingen

De Antwerpse Regine Beer (86), een van de overlevenden van de holocaust, stopt met lezingen over haar ervaringen in de concentratiekampen. Dat meldt het blad Joods Actueel in haar maart-aprilnummer.
Beer heeft in heel Vlaanderen honderden lezingen gehouden over haar belevenissen in het concentratiekamp van Auschwitz. Op verzoek van haar geneesheer stopt ze daar nu mee.

Interview met Regine Beer (21 ') : LUISTER HIER


« Welvaart, vrijheid, het is allemaal vanzelfsprekend. Ze moesten eens weten welke offers wij daarvoor hebben gebracht. Maar dat willen jonge mensen niet horen. Ja, nu extreem rechts weer komt opzetten, hebben de politici het verzet weer ontdekt. We zouden lezingen moeten geven om de jeugd te waarschuwen voor de fouten uit het verleden. Maar het is veel te laat. Van de partizanen van Heist zijn er nog drie in leven. Drie van de zeven die levend uit de kampen zijn teruggekeerd, zeven op zevenentwintig weggevoerden. Dat is de prijs die wij voor de vrijheid hebben betaald.»
- Oorlogsheldinnen Marie Liekens en Simone Roelandts

- Meer aandacht voor Holocaust in onderwijs
(video)
- Auschwitz overlevende Regine Beer stopt met lezingen (video)
- Regine Beer: "Het VB vertelt dezelfde onzin als diegenen die mij oppakten"
- Liefdesverhaal in Auschwitz: "We zweefden over de lijken" (video)
.