Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 24 maart 2007

Lijstvorming afgerond bij Vlaams Belang


De partijraad van Vlaams Belang heeft de kieslijsten voor de verkiezingen van 10 juni vastgelegd. Voor de Senaat werd beslist de kaart van de uittredende ploeg te trekken. Wim Verreycken steunt de lijst nog, maar wil geen nieuw mandaat. In zijn plaats trekt partijvoorzitter Frank Vanhecke de lijst.


Na hem volgen Anke Vandermeersch, Vlott-boegbeeld Hugo Coveliers, Jurgen Ceder en Nele Jansegers. De lijst wordt geduwd door Filip Dewinter, voorafgegaan door Marie-Rose Morel en Wim Verreycken. Geen van die drie is van plan zijn of haar mandaat op te nemen indien hij of zij verkozen geraakt. Daardoor is Yves Buysse als eerste opvolger zeker van een verlengd verblijf in de hoge vergadering.

De partij hoopt op zes rechtstreeks verkozen senatoren, een meer dan vandaag. Jansegers en Ceder staan tweede en derde opvolger. Vierde opvolger is Bart Siffert, een van de advocaten van de partij in de procedure voor de Raad van State over de partijfinanciering.

Ook de kamerlijsten werden vastgelegd. Daarover zal in de komende weken op regionaal vlak over gecommuniceerd worden. De lijsttrekkers raakten eerder reeds bekend: Gerolf Annemans (Antwerpen), Guy D'haeseleer (Oost-Vlaanderen), Bert Schoofs (Limburg), Koen Bultinck (West-Vlaanderen), Filip De Man (B-H-V) en Hagen Goyvaerts (Leuven).

.