Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 2 maart 2007

Mortsel verwijdert foto's koningspaar uit stadhuis

Een wisselmeerderheid in de Mortselse gemeenteraad heeft beslist de portretten van het vorstenpaar uit het stadhuis te verwijderen. Dat is een primeur in België. VB-fractieleider Mark Schampaert (foto) had, naar het voorbeeld van zijn collega uit Affligem, gepleit voor het verwijderen van de portretten. Zowel binnen de meerderheid als de oppositie en binnen de meerderheidspartijen waren er voor- en tegenstemmen.


Groen! onthield zich en Vlaams Belang was voor de verwijdering. Uiteindelijk waren er elf stemmen voor, zeven tegen en negen onthoudingen. "Om niet te veel mensen te schofferen, ga ik de portretten in mijn kabinet ophangen", zei burgemeester Ingrid Pira. (belga/hln)

- Mortsel : portretten koning
.