Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 29 maart 2007

Nederland wil verbod Blood & Honour

Een meerderheid van de Nederlandse Tweede Kamer wil het extreem-rechtse Blood & Honour Nederland zo snel mogelijk verbieden.
Blood & Honour is al verboden in Duitsland en Spanje. In België is een verbod in de maak. Blood & Honour is het grootste netwerk van neonazi's in de wereld, er zijn afdelingen in de Verenigde Staten en in bijna alle Europese landen. (Video : Blood & Honour in de lage landen)

Foto (vlnr) : Arris de Bruin, Ed Polman en Robin van Opstal


Volgens Jaap van Donselaar, deskundige op het gebied van extreem-rechts, wordt de beweging steeds gevaarlijker: "Blood & Honour is een gevaarlijke groepering, vanwege het openlijk racisme en vanwege betrokkenheid bij gewelddadigheden. En dat neemt de laatste tijd toe."
Anderhalve week geleden nog wordt Blood & Honour-lid Arris de Bruin opgepakt in Spijkenisse. In zijn woning wordt een grote hoeveelheid wapens en explosieven gevonden. Arris de Bruin is lid van Combat 18, de knokploeg van Blood & Honour.
Jaap van Beek, van de antifascistische onderzoeksgroep Kafka is helder over de extreem-rechtse groepering: "Ik denk dat Blood & Honour Nederland een terroristische organisatie is."


Eén Vandaag filmde op de militaire begraafplaats in Lommel, België, waar Blood & Honour een herdenking hield. De Blood & Honour-leden liepen rond met Nederlandse vlaggen, hakenkruizen en brachten de Hitlergroet. Bij de herdenking waren Blood &; Honour-leden uit zeven verschillende Europese landen aanwezig. De Belgische politie greep niet in.Vlaams blok-medestichter Bert Eriksson op een bijeenkomst van Blood & Honour ter nagedachtenis van de verjaardag van Hitlers overlijden (30 april )

Men kijkt in Nederland ook hoe men extreem rechts kan verhinderen om nog herdenkingsplechtigheden te houden bij de graven van oud-nazi's .
Echter , de bekendste oud-nazi & NSB- führer Anton Mussert werd na zijn dood opgegraven door Vlaams Blok medestichter Bert Eriksson en herbegraven .
Naar eigen zeggen lag Anton Mussert zelfs een tijdlang begraven in de achtertuin van de onlangs overleden vlaamse neonazi .
Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Aalten verbiedt concert neo-nazi's
- Dit weekend opnieuw twee Hitler-herdenkingen op Vlaamse bodem (Video)
- Blood and Honour: de dominostenen vallen. Parket overweegt vervolging
- Blood & Honour in wolfsdonk (Aarschot) 2 (Video)
- Blood & Honour in Schoten (Video)
- Neonazi's werken grensoverschrijdend (Video)
- Nederland: NVU-demonstratie Bergen op Zoom (Vdeo)
.