Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 10 maart 2007

Neonazi's eren SS'ers en feesten in Mechelen


De bijeenkomst van een 80-tal neonazi's van de groepering Blood and Honour op het Duitse militair kerkhof aan de Dodenveldstraat in Lommel is zonder baldadigheden verlopen. De neonazi's herdachten er de gesneuvelde SS'ers. Dat maakte waarnemend burgemeester Walter Cremers (sp.a) van Lommel bekend.

"De aanwezigen brachten op het kerkhof de Hitlergroet en hielden neonazistische speeches.
We gaan deze gebeurtenis ernstig evalueren, maar we kunnen er op dit moment niets tegen doen", aldus Walter Cremers.

Rond 15 uur kwamen de eerste groepjes neonazi's aan in Lommel. Politieagenten in burger hadden aan het kerkhof postgevat om een oogje in het zeil te houden. Rond 18.30 uur werd de bijeenkomst afgesloten. "We kunnen niets doen als ze de openbare orde niet verstoren. We wachten op
de wet om neonazistische organisaties, zoals Blood and Honour, te verbieden", zegt burgemeester Cremers.
Vanavond houdt Blood and Honour een concert op een geheime locatie. Burgemeester
Cremers verzekerde dat het concert niet in Lommel zal plaatsvinden, want alle zaaleigenaars waren de voorbije dagen gecontacteerd. (belga/hln)
-

UPDATE
-----------

Het concert vindt plaats in Mechelen . Er zouden 500 aanwezigen zijn. Tot nu toe waren er nog geen incidenten.