Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 8 maart 2007

NSV-betoging in Antwerpen tegen PS


Een paar honderd studenten zijn donderdagavond door de Antwerpse studentenbuurt getrokken. De menigte behoorde hoofdzakelijk tot de Nationalistische Studentenvereniging (NSV), een extreem rechts getinte studentenvereniging met politieke gronden. Ze hadden donderdag als boodschap 'Halt aan de PS-staat - Vlaanderen onafhankelijk'.
'Je profite donc je suis'


Met pamfletten die opschriften droegen als 'Je profite donc je suis' wilden de studenten de Vlaamse bevolking en de studentengemeenschap in het bijzonder, wijzen op de belangrijkheid van de federale verkiezingen in juni.

Volgens de NSV'ers zullen die geheel gedomineerd worden door communautaire conflicten en zo andere politieke hangijzers overstemmen. "Opgejut door de Parti Socialiste geven de Franstalige partijen te kennen één front te zullen vormen tegen alle Vlaamse eisen", zijn ze van mening.

"Voor ons is de oplossing duidelijk", klonk het. "België moet barsten. Anders zullen we gedicteerd blijven door een incompetente minderheid die ons Vlaams bestuur in de war zal blijven sturen."
NSV organiseert met haar zes regionale afdelingen jaarlijks een nationale themabetoging in een grote studentenstad. In het verleden verzetten ze zich zo onder meer tegen de
toetreding van Turkije tot de Europese Unie.


De optocht vertrok donderdag iets na 20 uur aan de Stadswaag en gebeurde onder begeleiding van de Antwerpse politie. Even raakten de gemoederen verhit ter hoogte van een studentencafé aan de Grote Kauwenberg. Er werden wat eieren gegooid naar wat volgens de NSV'ers "linkse rakkers" waren. De kleine incidenten buiten beschouwing gelaten, bleef alles relatief rustig. Aan de Stadswaag werd een eindspeech gehouden. (belga/dm)


- Betoging in Gent : 200 administratieve aanhoudingen (video)
- De jonge herauten van de haat
.