Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 23 maart 2007

Racismestraf GBA versoepeld

De Beroepscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft de straf die in eerste instantie opgelegd werd aan Germinal Beerschot versoepeld. De voorwaardelijke boete van 30.000 Zwitserse frank (18.500 euro) en het spelen van een internationale thuismatch achter gesloten deuren werden bevestigd, maar de voorwaardelijke straf loopt nu wel maar tot 30 maart 2007 in plaats van tot 30 juni 2007.

De Antwerpse club werd gestraft voor het racistisch gedrag van zijn supporters tijdens de wedstrijd tegen Standard Luik (24 november). Tijdens het competitieduel tegen de Rouches hadden de supporters van Germinal Beerschot zich racistisch gedragen ten opzichte van Standard-verdediger Mohamed Sarr. Het was de eerste keer dat racisme zo gesanctioneerd werd door de voetbalbond.