Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 16 maart 2007

Roeland Raes staat terecht voor negationisme
(volgens Raes waren de uitroeiingskampen eerder werkkampen, waar de levensomstandigheden weliswaar zeer erg waren)
Voor de Brusselse correctionele rechtbank is vrijdag het proces begonnen tegen Roeland Raes. De oud-senator en ondervoorzitter van het toenmalige Vlaams Blok wordt vervolgd voor negationisme omdat hij op de Nederlandse televisie twijfels uitte over de omvang en systematiek van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vrijdag zijn de beelden van die uitzending vertoond en het proces wordt voortgezet op 15 juni.

In de NCRV-uitzending Netwerk van 26 februari 2001 werd Roeland Raes geïnterviewd naar aanleiding van zijn banden met een Nederlandse extreemrechtse partij. Tijdens dat interview uitte Raes twijfels over de jodenvervolging.

Op de beelden is te zien hoe Raes aan de journalist zegt dat hij onder meer twijfelt aan de authenticiteit van het bekende dagboek van Anne Frank. Ook de omvang en de systematiek van de jodenvervolging trekt hij tijdens het interview in twijfel.

Aantal slachtoffers sterk overdreven


Zo zegt Raes dat achter de vervolging van de joden wel een systematiek zat, maar niet achter de uitroeiing. Daarom zouden de officiële cijfers over het aantal slachtoffers ook sterk overdreven zijn. Nog volgens Raes waren de uitroeiingskampen eerder werkkampen, waar de levensomstandigheden weliswaar zeer erg waren. Na de Tweede Wereldoorlog zouden de overwinnaars geprobeerd hebben de schuld voor de oorlog volledig in Duitse schoenen te schuiven en de verhalen over de zogenaamde uitroeiingskampen zouden in die strategie passen, aldus nog Roeland Raes in het NCRV-interview.(Video)Na de uitzending van die reportage in oktober 2001 diende Het Forum der Joodse Organisaties, de representatieve vertegenwoordiging van joodse verenigingen en organisaties in Vlaanderen, een klacht in tegen Raes op basis van de negationismewet. De man zelf moest ontslag nemen uit de Senaat, als ondervoorzitter van zijn partij en als beheerder van de Gentse Universiteit.

Op 7 februari 2006 stelde de Brusselse raadkamer Raes buiten vervolging. Het Forum der Joodse organisaties ging tegen die beslissing in beroep en op 6 april 2006 besloot de Kamer van Inbeschuldigingstelling dat Raes zich wel voor de correctionele rechtbank moet verantwoorden.

Vrijdag werd de reportage vertoond in de zittingszaal. Na afloop werd de verdere behandeling van de zaak uitgesteld tot 15 juni. In tussentijd zal de volledige reportage uitgeschreven worden. Op de volgende zitting zal het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding zich ook burgerlijke partij stellen in het proces, naast het Forum der Joodse Organisaties.
(belga/dm)
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Een transcriptie van het interview:

Raes: "Het vervolgen en wegslepen (van joden,red.) is systematisch gebeurd. Maar of het gepland is dat ze allemaal zouden sterven tijdens de oorlog is een andere kwestie."

- En het cijfer van 6,5 miljoen doden?
Raes: "Dat wordt voortdurend betwist. De borden aan de ingang van Auschwitz zijn al verschillende malen verhangen. Natuurlijk, er zijn veel erge dingen gebeurd: met joden, met zigeuners hoor ik, en ook met homo's naar het schijnt. Maar of die cijfers precies zo zijn, is een heel andere kwestie. Daar hebben velen over geschreven en veel verschillende cijfers zijn genoemd."

- Dus u twijfelt aan de systematiek?
Raes : "Van de uitroeiing."

- U twijfelt aan het aantal doden?
Raes: "Ja ik twijfel daaraan. Maar ik weet niet hoeveel dan wel."

- Maar twijfelt u aan het bestaan van gaskamers op die schaal?
Raes: "Op die schaal wel ja, daar durf ik aan te twijfelen."

- Maar leg me dan nog eens die twijfel uit..
Raes: "Ik denk dat men in de mentaliteit van net na de oorlog geprobeerd heeft de schuld van de oorlog alleen op de schouders van de Duitsers te leggen. En dat beeld van die uitroeiingskampen en van die uitroeiingspolitiek past daar natuurlijk perfect in. Wij denken dat de oorzaak van de oorlog niet alleen bij de Duitsers ligt, maar ook bij andere grootmachten. Dus dat men nu ook maar eens moet ophouden met meer dan een halve eeuw na de oorlog de schuld bij de Duitsers te leggen."

- Maar haalt u daar dan de uitroeiingskampen eens uit. U twijfelt aan het bestaan van die kampen?
Raes: "Ik denk dat wat men ons heeft willen doen geloven, op bepaalde punten sterk overdreven is."

- Het aantal doden?
Raes: "Het aantal doden en ook het feit of ze allemaal wel bedoeld waren als uitroeiingskampen."


- Celstraf voor negationist Siegfried Verbeke

- 60 jaar na Auschwitz: wat denkt het VB over joden?

- Proces Raes uitgesteld (video)