Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 11 maart 2007

Twee gewonden na fuif neonazi's in MechelenIn Mechelen is het na een bijeenkomst van zowat 250 skinheads van de neonazistische groep Blood & Honour tot kleine incidenten gekomen. Twee Nederlandse meisjes van de groep raakten daarbij lichtgewond. Dat meldt de lokale politie van Mechelen.


-
De schermutseling was het gevolg van een treffen tussen de twee gewonde 'Blood & Honour'-vrouwen en een groepje allochtonen in de Nekkerspoelstraat. Na de fuif was het duo, samen met een twintigtal andere vrouwen, iets gaan zoeken om te eten toen het tot een woordenwisseling kwam. "Toen de politie ter plaatse was, was de groep allochtonen al gevlucht. De twee meisjes hadden lichte verwondingen en werden even naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gevoerd voor nazicht", zei commissaris Jean Schouben. "De fuif zelf verliep zonder enige overlast, noch incidenten", aldus de commissaris.
-

-
De neonazi's van Blood & Honour hadden eerder op de avond al een bijeenkomst in het Limburgse Lommel. Daarna waren ze via de E19 naar Mechelen afgezakt voor optredens en een fuif in de parochiezaal van Sint-Hubertus in de Nekkerspoelstraat. De politie werd daar bij aankomst onmiddellijk van in kennis gesteld en hield de hele avond bescheiden toezicht. "De zaal ontruimen was gezien het grote aantal aanwezigen niet opportuun", aldus nog Schouben.

De exacte oorzaak van het incident is volgens de politie niet gekend. In de zaak werd niemand opgepakt of verhoord. Het achtergebleven groepje skinheads werd door de politie tot aan de snelweg geleid. De twee gewonde vrouwen dienden geen klacht in.

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) vindt dat het parlement maatregelen moet nemen om dergelijke bijeenkomsten in de toekomst te kunnen verbieden. (belga/hln)