Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 15 maart 2007

VB-raadslid Debie riskeert 4 jaar effectief

Gewezen politiecommissaris en huidig VB-gemeenteraadslid Bart Debie riskeert een effectieve gevangenisstraf van 4 jaar. Dat heeft het Antwerpse openbaar ministerie donderdag voor de strafrechter gevorderd. Debie moet zich verantwoorden voor buitensporig politiegeweld en het vervalsen van tientallen pv's.


Debie zelf minimaliseert alle feiten en ontkende ook donderdag de
beschuldigingen. Volgens hem kadert alles in een complot tegen hem. Het parket spreekt van zeer ernstige feiten, gepleegd in een voorbeeldfunctie als commissaris en docent op de politieschool. "Zijn gedrag zet ons hele rechtssysteem op de helling". Voor politieman Allan Mens, medebeklaagde in de zaak, werd geen straf gevorderd.

de zaak Uludogan
:
tijdens de nacht van 11 op 12 februari 2003
Het is al donker als Bilen Uludogan, eigenaar van een Turkse pizzeria, bij zijn appartementsgebouw in de Antwerpse Paleisstraat komt. Hij heeft een geslacht schaap gekocht, waarmee hij met zijn familie het offerfeest wil vieren. Net voor hij naar boven wil, hoort hij glasgerinkel.
Vier dronken mannen proberen achter hem de voordeur te forceren. Uludogan stapt op ze af, krijgt enkele klappen en vlucht naar boven om de politie te bellen. Als de 31-jarige ondernemer - blanco strafblad - weer naar beneden gaat, komt hij zijn broer en drie zwagers tegen. Ze besluiten verhaal te halen bij de dronkelappen. Midden in de knokpartij arriveert de politie. Voor Uludogan en zijn familie begint de misère pas goed.
Het vijftal wordt opgepakt en naar het bureau gebracht. In de verhoorkamer houden de zes aanwezige agenten zich gedeisd, tot commissaris Bart De Bie binnenkomt. ,,Hij sloeg me met de vlakke hand op mijn rechtoor'', verklaart de pizzabakker later in de pers. De ondervragers zouden de spot hebben gedreven met het offerfeest. ,,We zullen die lammekes eens slachten'', klonk het.
Uludogan's zwager wordt tegen een radiator gegooid. Een agent zet een stoel, daarna een voet, op zijn hoofd. De kwetsuren blijken later zo zwaar dat een ambulance ze naar het ziekenhuis moet vervoeren. Uludogan is een gat in zijn trommelvlies geslagen, zijn zwager heeft hoofdletsel.
,,De twee waren duidelijk zwaar toegetakeld toen ze de volgende dag mijn kabinet aankwamen'', zegt advocaat Kris Luyckx. ,,Afgerost.'' Hij diende een klacht in tegen de zeven agenten, wegens foltering, machtsmisbruik en racisme. Het incident leek vervolgens in de doofpot te verdwijnen. ,,Pas maanden later, toen de scheuring binnen de politie kwam, kwam er een onderzoek. Vanachter een spiegelwand herkenden mijn cliënten de agenten direct.'' (bron : antifa)

"Bart penalty"Nadat enkele ondergeschikten van Bart Debie de stilte rond het gebeuren verbraken, kwam er een hele waslijst onfrisse praktijken aan het licht. Nog meer arrestanten kregen klappen, nog meer racistische beledigingen, illegale huiszoekingen, stelen van geld en een laptop en andere misdaden werden bekend. Volgens het parket maakten Debie en zijn kornuiten minstens 27 slachtoffers.

Eén van de slachtoffers Uludogan stelt verder: "In alle publicaties van het Vlaams Belang, in alle interviews ging het over 'die criminele Turkse familie'. Wel, niemand van ons heeft ooit in het cachot gezeten. Dat is meer dan Debie kan zeggen." (DM)

Vanhecke & Dewinter : "zelfs bij een veroordeling mag Debie op de lijst blijven voor de federale verkiezingen hoeft hij niet te vrezen voor zijn toekomst " .


lees ook : " Bart Debie op 15 maart voor de rechter "