Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 3 maart 2007

Vlaams Belang niet in kartel naar kiezer ( 2 )

Dat de naam Vlott op 10 juni als dusdanig niet op de kiesbrieven terug te vinden zal zijn, is voor voorzitter Hugo Coveliers geen breekpunt. Het belangrijkste is dat duidelijk gemaakt wordt dat Vlaams Belang en Vlott in een kiesalliantie naar de stembus trekken. Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke benadrukt dat het niet de bedoeling is om Vlott te wurgen, maar dat de kieswet de kartelformule bemoeilijkt.

Dat blijkt uit verklaringen van Coveliers en Vanhecke naar aanleiding van het bericht dat Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke niet wil weten van een kartel voor 10 juni.

Hugo Coveliers trekt zondag naar het programmacongres van het Vlaams Belang in Gent. Bij die gelegenheid wil hij een afspraak maken met de partijtop van het VB. Coveliers vraagt een "degelijke plaats" op de senaatslijst en nog enkele plaatsen op de kamerlijsten. Naar verluidt denkt men bij het Vlaams Belang aan de derde plaats op de senaatslijst voor de ex-VLD'er.

Met kartel kan "Vlaams Belang" niet voluit op de stembrief

Vanhecke vindt de omschrijving "kiesalliantie" die Coveliers vrijdag gebruikte een zeer goede term. "Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om de samenwerking met Vlott te stoppen. Ik heb niet de politieke ambitie om Vlott te wurgen", aldus de Vlaams Belangvoorzitter die wijst op een aantal problemen voor een kartel Vlaams Belang-Vlott bij de federale verkiezingen.

Als beide partijen in kartel zouden gaan, kan de naam "Vlaams Belang" niet voluit op de stembrief en daar wil Vanhecke niet van weten. Bovendien moet men dan in heel Vlaanderen een kartel vormen om volledig van de partijfinanciering te kunnen genieten.
Vanhecke benadrukt voorts dat de kandidaten van Vlott "als volwaardige Vlotters" op de Vlaams Belanglijst zullen staan.

Dat zal ook in de campagne duidelijk gecommuniceerd worden, voegt hij er nog aan toe. Met dat voorstel trekt hij naar het partijbestuur en de partijraad. (belga/dm)