Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 13 april 2007

Burgemeester Brugge sluit tijdelijk skinhead-café


Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) heeft de tijdelijke sluiting bevolen van café De Kastelein aan de Maalse Steenweg. Het skinhead-café moet vanaf 13 april een maand dicht na een reeks nieuwe klachten van overlast in de buurt. In mei 2006 kwam De Kastelein in de actualiteit omdat drie gasten van het café wat verderop twee mannen, waaronder een kleurling, neersloegen. De kleurling raakte in coma.

In de loop van 2006 en 2007 stelde de lokale politie diverse klachten van ordeverstoring vast ter hoogte van het skinhead-café. Het hoogtepunt was de vechtpartij begin mei. Toen werd het café al tijdelijk gesloten om de rust te herstellen.

De klachten in 2007 waren onder meer lawaaioverlast, nachtlawaai en een uitdagende en agressieve houding van de gasten ten aanzien van de politie. Er werd geen gevolg gegeven aan de opgelegde instructies.
Yann Dvoraznak, de Franse uitbater van het café, vindt dit volslagen onzin.
Volgens burgemeester Patrick Moenaert had de 'officiële' uitbater zijn zaak niet meer in de hand. De voormalige uitbater deed zich tijdens controles voor als de verantwoordelijke. Volgens de burgemeester moet de huidige sluiting ook uitwijzen wie thans de werkelijke uitbater is.

UPDATE 2 mei '07

Skinheadcafé De Kastelein blijft dicht. Dat heeft de rechtbank in kort geding van Brugge gisteren bevestigd. De Franse uitbater Yann Dvoraznak had gevraagd om de sluiting van één maand op te heffen, maar de rechter vond zijn klacht niet gegrond. Burgemeester Patrick Moenaert (cd&v), die na klachten wegens geluidsoverlast op 31 maart 2007 overging tot de sluiting, handelde volgens de rechter niet onredelijk.
.
..