Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 3 april 2007

Documentaire : "Louis and the Nazis " (BBC 2003)

Onlangs kwamen we op You-Tube de veel besproken Britse documentaire "Louis and the nazis" tegen. Hierin reist Louis Theroux door Californië en spreekt daar mensen met uitgesproken racistische ideeën. Een verbijsterende en verrassende ontmoeting met racistisch Amerika.


(Foto: de tweelingzusjes
Lamb en Lynx Gaede die onder de naam 'Prussian Blue' racistische en antisemitische liedjes zingen op neonazi-bijeenkomsten)


Louis Theroux is aanwezig bij een WAR-bijeenkomst en maakt kennis met Lamb en Lynx, de elfjarige tweeling die van hun moeder racistische folk-liedjes heeft leren zingen. Hij bezoekt ook WAR-leden thuis en ontmoet April Gaede bij een nazibijeenkomst waar haar mooie elfjarige tweelingdochters Lamb en Lynx racistische liedjes zingen voor een geboeid publiek van skinheads. April ziet de wereld geheel door racistische ogen en heeft haar kinderen opgevoed tot voorbeeldige neonazikinderen. De meisjes lijken engeltjes, maar Louis schrikt wanneer hij hoort dat hun favoriete computerspel Ethnic Cleansing is. Hij reist naar Fallbrook, San Diego en ontmoet daar Tom Metzger en zijn familie. Metzger, een televisiereparateur, was in de jaren zeventig actief bij de KKK, in de jaren tachtig kandidaat voor het congres en nu is hij leider van WAR-White Aryan Resistance, een rechtse sektarische beweging. Metzgers leven zit echter vol tegenstrijdigheden. Hij zingt zonder probleem een karaokelied in een bar met niet blanke klanten. Oscar, een man van gemengd ras uit Peru, noemt hij vol overtuiging zijn vriend. Zijn aanhang vindt Metzger bij mensen als Skip en zijn vrouw Heather. Tijdens een barbecue vraagt een van de skinheads aan Louis Theroux: 'Ben je een Jood?' Theroux geeft wijselijk geen antwoord op die vraag.

- Video: Blood & Honour in Nederland & België (Nederlandse reportage uit 2007)
- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)
- Video: Blood & Honour in Nederland & België (Nederlandse reportage uit 2007)
- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)
.
.