Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 19 april 2007

Werkstraf voor man die Gerolf Annemans met dood bedreigde
Een 29-jarige man uit Brussel heeft zich voor de correctionele rechtbank van Antwerpen moeten verantwoorden voor de doodsbedreigingen die hij in mei 2006 aan het adres van Vlaams Belang-kamerlid Gerolf Annemans uitte. Het openbaar ministerie vorderde een werkstraf van 80 uur.
De beklaagde was danig onder de indruk van het bloedbad dat Hans Van Themsche op 11 mei 2006 had aangericht in de Antwerpse binnenstad. De jongeman schoot een tweejarige peuter en haar Malinese kinderoppas dood en verwondde een Turkse vrouw. Hij zou uit racistische overwegingen gehandeld hebben.

De Brusselaar stuurde een week later een e-mail naar Gerolf Annemans waarin hij eiste dat de VB'er zijn verontschuldigingen zou aanbieden aan de allochtone gemeenschappen van Antwerpen. Als Annemans dat niet deed, zouden hij en zijn kinderen wat beleven.

De beklaagde, die al enkele jaren met psychologische problemen kampt, besefte al snel dat hij te ver was gegaan en stuurde een tweede mail met verontschuldigingen. Hij verduidelijkte dat hij Annemans alleen maar 'politiek' dood wenste. Zijn psychologische toestand zou inmiddels terug stabiel zijn.

Gerolf Annemans stelde zich burgerlijke partij en vroeg een morele schadevergoeding van een euro. Het vonnis volgt op 16 mei