Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 6 april 2007

VLOTT-leden stappen over naar Lijst Dedecker


Een deel van VLOTT, de partij van Hugo Coveliers, stapt over naar de Lijst Dedecker, de partij van Jean-Marie Dedecker. Volgens Dedecker gaat het om nagenoeg alle VLOTT-afdelingen in West-Vlaanderen en om verschillende afdelingen en/of leden uit de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Concreet gaat het onder meer om Youri Bultynck (VLOTT-voorzitter West-Vlaanderen), Gilbert Van Huffel (VLOTT-voorzitter Oost-Vlaanderen), Patrick Delen (Waasland), Jo Claeys (plaatselijk
VLOTT-secretaris in Antwerpen) en Leo Moeskops (VLOTT-gemeenteraadslid in Schoten).

"De voormalige VLOTT'ers zijn van mening dat het oorspronkelijke gedachtegoed van VLOTT bij de Lijst Dedecker veel beter uit de verf kan komen dan bij het Vlaams Belang", luidt het.

Dedecker zelf reageert verheugd op het aansluiten van de ex-VLOTT-leden. "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd natuurlijk. Bovendien gaat het hier om een gemotiveerde groep wiens ideëen dicht bij de mijne staan", aldus Dedecker. Het gaat om mensen die nog weinig toekomst zagen in VLOTT, verduidelijkt Dedecker in een reactie. Volgens Dedecker hebben de ex-VLOTT'ers ook spontaan de overstap gemaakt. "Ik heb ze zelf niet bewust opgezocht", luidt het.

Dedecker geeft toe dat het niet meteen gaat om politici met een grote nationale bekendheid. "Bij VLOTT heeft alleen Coveliers die nationale bekendheid en hij blijft bij Vlaams Belang. Maar VLOTT is eigenlijk gedaan, het is geen wervend project", klinkt het.


Update:
Leo Moeskops stapte in februari 2008 opnieuw over naar Vlaams belang.

.