Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 10 april 2007

Man die door skinheads werd mishandeld in Brugge is overledenHet parket in Brugge wil een autopsie laten uitvoeren op het lichaam van een man uit Togo (Raphael Mensah ) die vorige week in Parijs overleed. De man was begin mei 2006 slachtoffer van een brutale vechtpartij langs de Maalse Steenweg in Brugge. De man werd samen met een Belgische vriend aangevallen door enkele mannen die het café De Kastelein bezochten. De man uit Togo lag na de feiten een tijd in coma.

De man uit Togo overleed op 2 april in Parijs maar het nieuws raakte pas vandaag bekend. Het parket in Brugge wil laten onderzoeken of de dood van de man verband kan houden met de vechtpartij van bijna een jaar geleden. Het onderzoek kan belangrijk zijn voor de kwalificatie van de vechtpartij in Brugge. Als er een verband is, kunnen zijn aanvallers voor het assisenhof worden vervolgd voor doodslag. Nu worden ze vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen.

In het dossier naar de vechtpartij werden een tijdlang drie skinheads uit Lubbeek, Huldenberg en Brugge in voorhechtenis genomen. De feiten leiden destijds tot een tijdelijke sluiting van het café De Kastelein en enkele protestmarsen tegen racisme en zinloos geweld.

Op 20 mei om 15 uur zal de groep Gospel Dream een gratis concert geven tegen zinloos geweld in de Brugse schouwburg. Raphaël Mensah was de technicus en regisseur van de groep.


Update :

Het stadbestuur van Brugge heeft in het stadhuis een rouwregister geopend voor Raphael Mensah


Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Dodelijke raid Van Themsche in Antwerpen één jaar geleden (video)
- Je wordt niet als racist geboren
- Celstraf voor racistische aanvallers/ Eerste racistische moord in Nederland (video)
- Neonazi's knuppelen gehandicapte dood (video)
- BBET-verdachte Boutens ontkent betrokkenheid bij vechtpartij