Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 20 april 2007

Proces Debie : parket gaat in beroep !

Gewezen Antwerps politiecommissaris en huidig Vlaams Belang-gemeenteraadslid Bart Debie (32) heeft vrijdag dan toch beroep aangetekend tegen het vonnis van 5 april waarin hij tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel (Video) werd veroordeeld.
"Vanwege de hetze in de media en de impact op mijn gezin had ik besloten om niet in beroep te gaan, ook al ben ik onschuldig. Maar nu het Antwerpse parket vrijdag beroep heeft aangetekend, heb ik mijn advocaten de opdracht gegeven om hetzelfde te doen", verklaarde Debie.

De correctionele rechtbank achtte het bewezen dat hij zich schuldig maakte aan meerdere feiten van buitensporig politiegeweld, het vervalsen van processen-verbaal en het verduisteren van bewijsmateriaal. Voor sommige tenlasteleggingen, waaronder inbreuken op de racismewet en afpersing, werd hij vrijgesproken. Debie kreeg uiteindelijk drie jaar met uitstel.

Het openbaar ministerie had vier jaar effectief gevorderd. Het dossier verhuist nu naar het hof van beroep in Antwerpen. Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet duidelijk.