Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 30 april 2007

Van Bellingen legt zonder VB krans neer aan standbeeld grootoom

Leden van de Wase afdelingen van de Amedee Verbruggenkring hebben maandag een bloemenkrans neergelegd aan het standbeeld van dit boegbeeld van de Vlaamse Beweging. Ook de zwarte Spirit-schepen Wouter Van Bellingen uit Sint-Niklaas was hierbij aanwezig.

Het ging om een symbolische actie tegen de Vlaams Belang-manifestatie van 1 mei op dezelfde plaats. Filip Dewinter had Van Bellingen uitgenodigd om samen een krans neer te leggen bij het standbeeld van diens grootoom.

Amedee Verbruggen was frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en wordt ook de 'kasseilegger van de Vlaamse Beweging' genoemd omwille van zijn sociaal engagement. Na zijn dood in 1980 kreeg hij een standbeeld op het kerkplein van Bazel.

Vlaams Belang houdt dinsdag een grote manifestatie onder de slogan 'Vlaamse strijd, sociale strijd'. Omdat Verbruggen de grootoom is van Wouter Van Bellingen, de bekende zwarte Sint-Niklase schepen, nodigde Filip Dewinter hem uit samen een krans neer te leggen bij het standbeeld.

Als tegenreactie op de Vlaams Belang-meeting organiseerden enkele Wase afdelingen van de Amedee Verbruggenkring gisteren een eigen bloemenhulde. Ze vinden dat de figuur van Verbruggen niet misbruikt mag worden voor partijpolitieke bijeenkomsten. Van Bellingen, lid van de Amedee Verbruggenkring, was zelf ook aanwezig. Van Bellingen zegt : "Mijn grootoom is een boegbeeld van de Vlaamse Beweging en het is weinig respectvol dat het Vlaams Belang hem op deze manier politiek misbruikt,"