Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 10 april 2007

Van Themsche stap dichter bij assisen
De raadkamer in Antwerpen heeft het dossier van Hans Van Themsche (19) dinsdag overgemaakt aan het parket-generaal. Dat moet nu de vordering opstellen voor zijn verwijzing naar het hof van assisen. Het is dan vervolgens aan de kamer van inbeschuldigingstelling om te beslissen of hij verwezen wordt.

Van Themsche doodde op 11 mei 2006 de tweejarige Luna Drowart en haar zwarte oppas Oulematou Niangadou in hartje Antwerpen. Hij schoot ook op de Turkse Songul Koç, maar zij overleefde de schietpartij. Volgens meester Bart Herman, de advocaat van Van Themsche, is 5 oktober een haalbare startdatum voor het proces. Tot nu toe heeft geen van de betrokken partijen immers bijkomende onderzoeksdaden
aangevraagd, wat voor de nodige vertraging zou kunnen zorgen.Maar om het proces in oktober van start te laten gaan, zou de zaak-Van Themsche wel over een aantal andere wachtende dossiers moeten springen. In die dossiers zijn de verdachten al door de kamer van inbeschuldigingstelling verwezen, wat in de zaak-Van Themsche nog niet het geval is.