Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 23 april 2007

verkiezingen Frankrijk : Le pen zwaar afgestraftDe extreem-rechtse Jean-Marie Le Pen en z'n Front National hebben zware verliezen geleden bij de jongste presidentverkiezingen in Frankrijk . De partij van Le Pen verloor 6% en strandt op 10,5 % , het slechtste electorale resultaat ooit in de geschiedenis van het Front National , ondanks de uitdrukkelijke steun van Vlaams Belanger Filip Dewinter .Volgens het VB is de nederlaag van Le Pen de schuld van... zijn concurrent. Bij de vorige presidentverkiezingen haalde Le Pen nog verrassend de tweede ronde .
Het enorme verlies (een halvering!) van extreem-rechts in frankrijk is waarschijnlijk toe te schrijven aan Sarkozy , die massaal kiezers wegkaapte bij Le Pen . Sarkozy heeft zondag 31,11% van de stemmen gekregen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk. Zijn socialistische rivale Ségolène Royal kreeg 25,84% van de stemmen.