Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 26 april 2007

Vlaams Belangers brengen mestkevers mee voor De GuchtEen vijftiental Vlaams Belangers hebben vandaag actie gevoerd aan de ingang van de KVS in Brussel, waar het boek 'Pluche' van Karel De Gucht werd voorgesteld. De partij, onder aanvoering van kopman Filip Dewinter, had een handvol mestkevers in een plastic bakje meegebracht, een verwijzing naar de uithaal van De Gucht van enkele jaren terug toen hij VB-mandatarissen had vergeleken met de diertjes.
Vlaams Belang voelt zich geviseerd door het boek van De Gucht, stelde Dewinter. "Hij maakt ons tot symbool van de verkiezingen. Het gaat om een boek tegen Vlaams Belang", aldus Dewinter. Volgens de fractieleider in het Vlaams parlement, die nu en dan een van de diertjes over zijn hand liet lopen, dient het boek enkel om te verdoezelen dat paars niets heeft verwezenlijkt.
Dat hij indertijd een mestkever werd genoemd, beschouwt Dewinter overigens als een eretitel. "Het zijn nuttige dieren die het vuil van anderen opruimen. Dat doet het Vlaams Belang ook, zeker de puinhopen van paars", aldus Dewinter. Het ging overigens niet om echte mestkevers, maar om een variant, die Vlaams Belang had meegebracht.
Het was ook de bedoeling de diertjes aan De Gucht te overhandigen. Die vlieger ging evenwel niet op. De minister was, met meer dan een half uur vertraging, via een andere ingang naar binnen gegaan. De Gucht was ook weinig onder de indruk van de actie. "Filip Dewinter glundert altijd. Hij zal tussen nu en de verkiezingen elke gelegenheid aangrijpen om belangstelling te krijgen", luidde het.
(belga/hln)

Interview De Gucht