Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 23 april 2007

"Ze moesten u afslachten"De zaalvoetbalwedstrijd tussen ZVK Scherpenheuvel en Sahin Hasselt is vrijdagavond uitgedraaid op een racistische scheldtirade.
Voorzitter Omer Mievis ( foto) van ZVK Scherpenheuvel had vrijdagavond geen gelukwensen klaar voor Sahin Hasselt, kersvers kampioen in derde nationale Futsal.
Integendeel, Mievis uitte de ene kwetsende en racistische leuze na de andere aan het adres van de bezoekers. Aan de vuilbekkerij kwam pas een einde toen de politie de dronkeman kwam inrekenen.


Sahin Sport (foto onder) is een smeltkroes van nationaliteiten. Marokkanen, Turken, Bosniërs, Belgen... Natuurlijk valt er in het heetst van de strijd al eens een discriminerend woord. Maar wat de Hasselaren vrijdag in Scherpenheuvel te verduren kregen, neen, dat tartte alle verbeelding.

“Toen we om kwart na acht aankwamen is de voorzitter van Scherpenheuvel ons onmiddellijk beginnen beledigen en uitschelden,” schetst secretaris Guido Lucas. “Alles wat de man zei had een racistische bijklank. Vuil makkaken, bruin apen, afslachten moesten ze jullie allemaal...


De scheldtirade stopte pas rond kwart over tien, even na de rust. Toen achtte ook de gealarmeerde politie de maat vol. “Zijn eigen vrouw was - net als alle andere mensen van Scherpenheuvel - zo beschaamd dat ze zelf de politie heeft gebeld,” vervolgt Lucas.
“Ook de vijf agenten, één met een Mechelse scheper, konden hem niet bedwingen. Uiteindelijk hebben ze hem geboeid meegenomen en hem thuis afgezet. Zijn vrouw, die later teruggekeerd is, had al zijn schoenen verstopt en alle deuren afgesloten, zodat hij zeker niet meer kon terugkeren.”

De feiten werden door verscheidene bronnen bij ZVK Scherpenheuvel en de politie van de zone Scherpenheuvel-Zichem bevestigd. Zelfs boosdoener Omer Mievis gaf de feiten zondagmiddag toe. Blijkbaar kon de preses niet verkroppen dat de wedstrijd, die het in december won met 7-3, herspeeld moest worden omwille van een scheidsrechterlijke dwaling. “Ik blijf erbij. Dat was een schandalige beslissing van de bond. Dat heb dat die mensen van Sahin, die de klacht indienden, willen duidelijk maken,” aldus Mievis, die vervolgens toch mea culpa sloeg.
Ik heb dingen gezegd die niet kunnen. Ik ben bereid daarvoor mijn excuses aan te bieden. Maar je weet hoe dat gaat, ik had wat pintjes te veel op en was gefrustreerd.

Argumentatie waarmee Sahin geen genoegen neemt. Vandaag vertrekt een aangetekend brief naar de voetbalbond. “Ik ben vooral blij dat wij als bestuur alle spelers en supporters hebben kunnen intomen,” zegt voorzitter Murat Sahin.
“Zelf stond ik ook op overkoken. Maar ik wilde niet dat onze goede naam besmeurd zou raken.”

- VN-rapport : Vlaanderen discrimineert (video)
- Racisme in opmars
- Centrum twintig keer naar rechter voor racisme in 2006
.