Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 23 april 2007

Zevenhonderd mensen op straat voor sluiting centrum Vottem
Meer dan zevenhonderd mensen, duizend volgens de organisatoren, hebben gisteren gemanifesteerd tegen het behoud van het gesloten centrum van Vottem bij Luik. De manifestatie werd georganiseerd door het CRACPE (Collectif de Résistance aux Centres pour Etrangers) naar aanleiding van de achtste verjaardag van het centrum, dat sinds 10 maart 1999 gebruikt wordt.
France Arets (foto links) , de woordvoerster van het Collectief, klaagde het onmenselijke karakter van de structuur aan. Ze benadrukte dat de mensen die in gesloten centra verblijven, mishandeld worden, kalmeringsmiddelen toegediend krijgen en in afzondering opgesloten worden.

Een afgevaardigde van de Liga voor Mensenrechten legde de nadruk op "de willekeurige en administratieve opsluiting die heerst in de centra, waar het enige wat men de mensen verwijt is dat ze geen papieren hebben".

José Mukadi, de woordvoerder van de UDEP (Union de Défense des Sans-papiers), noemde Vottem "een kamp van de schaamte" en bracht de drie strijdpunten van zijn organisatie in herinnering: de regularisatie van mensen zonder papieren, de sluiting van de gesloten centra en het stopzetten van uitwijzingen en razzia's.

Thierry Bodson, de secretaris-generaal van het ABVV Luik-Hoei-Borgworm, veroordeelde de Belgische immigratiepolitiek. Ook het ACV, Oxfam en de vzw Entraide & Fraternité steunden de actie.

België telt zes gesloten centra voor buitenlanders waar een achtduizendtal mensen verblijven. (belga/dm)