Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 14 mei 2007

Extreemrechtse Nieuwe Partij wil in debat met Verhofstadt'Als Yves Leterme niet wil, nemen wij de handschoen wel aan om in debat te gaan met Guy Verhofstadt', zegt Eduard Verlinden (foto) van de NP-FN. 'Dan zou het tenminste over iets gaan.

De extreemrechtse voorzitter van de Nieuwe Partij, die enkele jaren geleden samensmolt met het FN, is opnieuw kandidaat in Antwerpen. 'Het is de laatste keer dat ik meedoe, maar deze keer ben ik ervan overtuigd dat wij de verkiezingen gaan winnen.'

Verlinden kwam vier jaar geleden uitgebreid in het nieuws toen hij als lid van het Liberaal Appel in Goedele Liekens' Recht van antwoord in twijfel trok dat één op de vijf vrouwen slachtoffer werd van huiselijk geweld.
(gva)