Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 29 mei 2007

Het succes van Geert Wilders

Het Nederlandse KRO-programma Reporter pakte deze week uit met een reportage over Geert Wilders en laat zien hoe een ruige, niet al te gemotiveerde, schooljongen uit Venlo kon uitgroeien tot schrik van links Nederland. Hoe hij de ruimte die sinds 11 september 2001 op rechts is ontstaan, wist in te nemen. Hoe hij na vijftien jaar trouwe dienst abrupt brak met de VVD.
Zijn strategie in woord en beeld.
Aan het woord komen mensen uit zijn jeugd, collega's uit de VVD en politici aan de rechterzijde (Joost Eerdmans, Mat Herben, Hilbrand Nawijn en Philip de Winter).
Sommige sprekers wilden niet meer met Wilders geassocieerd worden en deden daarom niet mee aan de uitzending. Zelf wilde de aanvoerder van de Partij voor de Vrijheid ook niet meewerken. Zonder opgave van redenen.
Volgens Filip Dewinter zou Wilders in België worden vervolgd met uitspraken als “als moslims hier willen blijven, moeten ze de helft uit de koran verscheuren.”

Dewinter zegt in Reporter: 'Absoluut. Dan zou hij nu reeds voor de rechtbank staan en wellicht reeds veroordeeld zijn.'
Verder zegt De Winter : 'Ik heb alle respect voor Geert Wilders maar misschien is hij iets te ver doorgeschoten in het evalueren van de Koran. Wij als politici moeten de scheiding tussen kerk en staat respecteren.'

Deze reportage is een absolute aanrader met enkele verassingen van formaat ,
wist u bijvoorbeeld dat Wilders in z'n tienerjaren een "extreem-linkse blowende en zuipende punker " was ?

Bekijk hier de volledige
documentaire
( klik hier )


- Onthoofding Wilders ? (video)
- Nederland tolereert geen kritiek op Wilders
- Opinie: Media te laks met Wilders & Verdonk (video)
.