Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 2 mei 2007

Hoe persoonlijke intriges en paranoia het Vlaams Belang splijtenAfgelopen vrijdag overleed Karel Dillen. De stichter van het Vlaams Blok kon nauwelijks op een symbolischer moment sterven. Na bijna dertig jaar vol verkiezingssuccessen kreunt zijn geesteskind als nooit tevoren. Bevoorrechte waarnemers en (ex)-partijleden schetsen een beeld van een partij die in enkele maanden tijd veranderde van een eendrachtig blok in een vat vol intriges en schommelende machtsverhoudingen.Verschillende insiders citeren Marie-Rose Morel als de spin in het web. De vrouw die met de vingers in de neus bloedbroederschappen en jarenlang verankerde machtsevenwichten onderuithaalt. Dat leverde haar in de Wetstraat een indrukwekkend lijstje ronkende bijnamen op, gaande van Mata Hari over Eva Braun en Yoko Ono tot Lady Macbeth. Eén citaat over haar schetst de paranoia die nu al enkele maanden binnen de partij heerst. "Sommige mensen binnen de partij verklaren voor waarheid dat Marie-Rose Morel wel eens een door N-VA-voorzitter Bart De Wever binnengebracht paard van Troje zou kunnen zijn. Een geheim wapen dat de partij van binnenuit kapot moet maken."


Toen Philip Dewinter met zijn gevolg tijdens de Krokusvakantie in de Verenigde Staten zat, deden Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke een poging om met spoed een extra partijbestuur bijeen te roepen. Op de agenda: een afrekening met Philip Dewinter. Of beter: een onrechtstreekse afrekening met Philip Dewinter. Zijn 'luitenant' Jurgen Verstrepen moest eraan geloven.

Het aangeschoten wild hield de eer aan zichzelf en stapte over naar Lijst Dedecker .
Ondertussen kon de vrij ambitieuze Morel ook Karim Van Overmeire , Jurgen Ceder en Wim Verreycken overhalen zich aan haar zijde te vervoegen om Dewinter & co ( men noemt ze FDW'ers ) het vuur aan de schenen te leggen . Dewinter zelf reageerde door Morel een onverkiesbare plaats op de senaatslijst te geven .
Annemans , die bekend staat als de grootste Morel-hater zou een hand hebben achter een artikel in 't Pallieterke over de historische rol van Morel bij het mislukken van de Forza Flandria .

De entourage van Vanhecke en Morel zou dan weer achter een artikel in Trends zitten waarin geschreven werd dat Dewinter Karel Dillen chanteerde met feiten uit zijn privéleven (waarin ook de toen 21-jarige partijsecretaresse Patsy Vatlet een rol speelde) om Annemans géén VB-voorzitter te maken .
. Zo tracht men stokken in de wielen te steken van de tandem Dewinter-Annemans .
Ook gaat het gerucht dat er tussen Morel en Vanhecke wel iets meer is dan een collegiale band , Vanhecke's recente uitspraak ("Morelleke forelleke, ik heb een boon voor haar") spreekt boekdelen . (Video)
Naar de buitenwereld toe gaat het VB als één blok naar de verkiezingen .
Lees hier meer

(bron : DM)