Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 30 mei 2007

Hotelier veroordeeld na racistische ontslagbrief

In de zaak van de Beverse Hotelier die werd veroordeeld voor racisme (lees hier meer ) heeft nu ook het arbeidshof uitspraak gedaan . De zaakvoerder werd veroordeeld tot een schadevergoeding van zes maanden loon aan de Nigeriaanse werknemer .

Op diens CV stond als ontslagreden "kan zich niet aanpassen , zou beter teruggestuurd worden naar de boes boes waar mensen elkaar aanvallen " .
Zaakvoerder Emeric van Der Valk haalde nog allerlei redenen aan om het ontslag te rechtvaardigen , de rechtbank veegde die echter resoluut van tafel .
De socialistische vakbond ABVV die samen met de ontslagen werknemer de zaak voor het arbeidshof bracht , was tevreden met de uitspraak " niet alleen omdat recht gesproken is over een ontslag waarbij de werkgever op een bijzonder mensonterende manier te werk is gegaan met racistische argumenten , maar ook omdat het arrest alle andere ingeroepen drogredenen als niet bewezen verwerpt ".

- "Ze noemden me Cheeta"
- Feryn discrimineert
- Europees Hof: ''Zaak-Feryn is directe discriminatie''
- Racisme in lokaal partijkrantje breekt gewezen VB-voorzitter zuur op
.