Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 8 mei 2007

Skinheads in beroep veroordeeld tot 5 jaar

Het Brusselse hof van beroep heeft twee Tiense skinheads veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 jaar, waarvan de helft met uitstel, voor hun aandeel in de steekpartij op een Slovaakse jongen .In eerste aanleg kregen ze voor deze feiten 3 jaar met uitstel .
(foto: één van de skinheads wordt het gerechtsgebouw binnengebracht)


Kevin J.
(26) en Bart C. (30) waren zaterdagavond 26 augustus 2006 met drie minderjarige vrienden op stap in Tienen. Ze vatten het plan op vreemdelingen te zoeken om hen eens flink aan te pakken, aldus de twee beklaagden zelf. In de Beaudouinstraat zagen ze Peter Danyi (foto onder) met een vriend lopen en vielen hen onmiddellijk aan. Peters vriend kon ontkomen maar de jongeman zelf viel in handen van de 5 skinheads. Die dienden de jongeman verschillende slagen en schoppen toe. Een van de minderjarigen stak met een mes het slachtoffer ook vier maal in de buik. Danyi kon zijn familie verwittigen en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar een operatie hem het leven redde . (lees hier meer)


Een goede maand voordien hadden Bart C. en Kevin J. samen met een andere skinhead, Christian J., al een aanslag gepleegd op een belwinkel in de Vierde Lansierslaan. De winkel werd uitgebaat door een man van allochtone origine en frequent bezocht door allochtonen. Het winkelraam werd vernield maar er vielen geen gewonden.
Ze hadden ook al een bom laten ontploffen bij een woning , met molotovcocktails een caravan in de fik gestoken en bekogelden ook het Tiense kantoor van de belastingen.
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) is tevreden met de straffen. Een van de voorwaarden voor het uitstel is dat de drie niet meer mogen deelnemen aan extreemrechtse activiteiten.
Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Racistische aanslag Tienen • Strenge veroordeling, lichte straf
- Dodelijke raid Van Themsche in Antwerpen één jaar geleden (video)
- Je wordt niet als racist geboren
- Celstraf voor racistische aanvallers/ Eerste racistische moord in Nederland (video)
.