Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 29 mei 2007

symbolen niet cadeau doen aan de xenofobe krachten

"Ik zou toejuichen dat de leeuw, al is het een allochtone en geen inheemse viervoeter, het symbool van een 100 % open en warme Vlaamse gemeenschap was. Ik ben er voorstander van dat we onze symbolen niet cadeau doen aan de xenofobe krachten in Vlaanderen. Maar dat is een project waar die hele gemeenschap, beleidsmakers op kop, constant voor moet vechten.
Dat project impliceert dat de leeuw van iedereen is. Dat je aanvaardt dat nieuwe Vlamingen met onze symbolen aan het werk gaan, ze transformeren, er hun eigen verhalen mee vertellen. Zoals de theatermakers van Union Suspecte eerst deden met onze leeuw, en vervolgens met hun allochtone heilige maagd met blote borst voor de affiche van 'Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen' (foto) eigenzinnig, getuigend van echte integratie.Gore beledigingen, demonstraties, zelfs doodsbedriegingen waren het gevolg, uit Vlaamse hoek.


Als het erop aankwam de Blankenbergse broers Ben Chikha op hun (marginale) plaats te zetten, waren we plots overtuigde katholieken.
Dat is de echte toekomstvraag: wat zouden we als Vlamingen vinden als we achter het stadsloket worden opgewacht door een gesluierde moslima met een Vlaamse leeuw opgespeld?"
Jan Goossens in de Morgen