Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 24 mei 2007

Frank Vanhecke: "Ze bakken het weer bruin... "

Op de website van het Vlaams belang maakt Frank Vanhecke zich in zijn column vrij boos op de Vrt omdat de kleur van de grafieken (foto) die gebruikt worden om de resultaten van de jongste peiling naar de kiesintenties te illustreren, bruin is . Vanhecke : "Alle partijen worden daar met hun eigen kleur aangeduid: CD&V oranje, SP.A rood, VLD blauw... en Vlaams Belang bruin. Bruin! Snapt u hem?" .

Vanhecke raadt de VRT sterk aan om op de grote verkiezingsshow met een alternatief kleurtje voor de dag te komen. Welk kleurtje hij dan wel in gedachten had vertelde Vanhecke er niet bij, alles lijkt goed behalve dat bruin. Nu, veel kleuren schieten er niet meer over, N-va (voorheen Volksunie) is er met het geel vandoor, de groenen hebben hun kleur en grijs wil niemand hebben. Het homofiele roze wil het VB geeneens in overweging nemen zodat uiteindelijk nog slechts één optie overblijft, zwart! Toch valt het sterk te betwijfelen of Frank hiermee gesust kan worden.
.