Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 18 mei 2007

Vlaams Belang met beperkte ambitie naar verkiezingen


Het Vlaams Belang trekt niet zonder zorgen naar de verkiezingen op 10 juni. Voor het eerst krijgt de partij af te rekenen met een concurrent op de Vlaamse rechterzijde, Lijst Dedecker, terwijl het kartel CD&V/N-VA voluit de communautaire kaart trekt. Bovendien kreeg de partij voor het eerst af te rekenen met interne problemen die zowaar in de media werden uitgevochten. De partijtop legt de lat dan ook erg laag : 18 % .

Daar hebben de uitlatingen van twee verruimers veel mee te maken. Jurgen Verstrepen werd scherp teruggefloten voor zijn pleidooi om naar het VB nog een verruimingslijst met leden van de partij aan de verkiezingen te laten deelnemen. Marie-Rose Morel kelderde de plannen van de partijtop om met Jean-Marie Dedecker in zee te gaan.
Beide incidenten legden voor het eerst onenigheid binnen de partij bloot. Verstrepen trok uiteindelijk de deur achter zich toe en werd Antwerps lijsttrekker voor Lijst Dedecker (foto) . Ook enkele vooral lokale mandatarissen en per toeval verkozen Vlaams parlementslid, Monique Moens, deden hetzelfde .
het Vlaams Belang verwacht weinig electorale schade maar toch legt men met 18% de lat vrij laag . In 2004 was de partij bij de Vlaamse stembusgang nog goed voor 24 procent van de stemmen..