Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 28 juni 2007

Debie over het Antwerpse onveiligheidsgevoel

Test-Aankoop ondervroeg de stedelingen over 11 aspecten die een impact hebben op de leefkwaliteit in een stad: huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, mobiliteit, stadslandschap, werkgelegenheid, milieu, veiligheid, winkels, ontspanning en stadsbestuur.
Bart Debie , voor wie Antwerpen één groot rovershol is waar de opuimkits elkaar verdringen , voelde zich hierin bevestigd door de cijfers van Test-Aankoop .


"Test-Aankoop : stad Antwerpen krijgt 3,3/10 voor aanpak onveiligheid" staat op zijn haatlog te lezen . Debie gaat nogal vlug voorbij het feit dat dit enkel het (buik)gevoel weergeeft van de bevraagde Antwerpenaar en dus allerminst op misdaadcijfers berust , een buikgevoel dat hij en z'n partij dagelijks voeden met propaganda waarin doorgaans een loopje genomen wordt met de waarheid .
Dat Debie (die zelf als veroordeelde crimineel in de misdaadcijfers staat) ook een steentje bijdraagt tot het onveiligheidsgevoel , lezen we niet . De doortocht van Hans Van Themsche en de explosieve groei aan racistisch geweld deed het veiligheidsgevoel waarschijnlijk ook al geen deugd.
Debie wil dat veiligheidsgevoel opnieuw in ere herstellen door op elke straathoek gevaarlijk uitziende politiehonden te plaatsen . Echter tevergeefs ,de Antwerpse burgemeester Janssens ziet voorlopig niets in een fascistische politiestaat . Diezelfde politiehonden hebben ook niet kunnen verhinderen dat Debie (die er dagelijks mee in contact kwam ) aan het stelen en folteren ging.

Terug naar de Antwerpse cijfers van Test-Aankoop , die op vlak van veiligheid en criminaliteit niet denderend zijn . Toch blijkt de stad amper één procent onder het Europese gemiddelde te liggen (de hoogste quotering kreeg het Italiaanse Campo Basso met 6.2%). Ter vergelijking : Gent staat vijfde in de internationale ranking terwijl het voor criminaliteit en veiligheid amper 1.5% hoger scoort dan Antwerpen .
Een andere veroordeelde ex-flik, Vlaams belanger Johan Demol, zal zijn hartje kunnen ophalen bij de Brusselse cijfers die nog een halve procent lager liggen dan die van Debie's rovershol.
.