Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 5 juni 2007

Emma Vanhecke .Het VRT programma 'de laatste ronde' had gisteren Frank Vanhecke als centrale gast (Morel & Dedecker zaten mee aan tafel ) .
Verreweg het meest boeiende stukje TV van de afgelopen weken was de bijdrage over de jongste dochter van Frank Vanhecke, Emma .
In een gesprek met Phara de Aguirre bleek Emma een vrij intelligente jonge vrouw te zijn met duidelijk een eigen mening

Emma is lid van Amnesty International, doet mee met broederlijk delen en heeft een eigen mening over bijvoorbeeld allochtonen ("zijn ook mensen en hier in Brugge hebben we daar geen problemen mee"), de propaganda van het Vlaams belang ("ik herken de retorische trucjes uit de lessen Latijn") of de Vlaamse onafhankelijkheid ("ik ben niet zo naïef om te denken dat Vlaanderen onafhankelijk gaat worden, want zo simpel is het niet"), je moet het maar doen als zestienjarige. Frank Vanhecke zat er na afloop ietwat ongemakkelijk bij, vooral die laatste over de Vlaamse onafhankelijkheid zat 'm diep. "haar zakgeld is vrij onzeker deze week" zei hij meer verveeld dan lacherig .

Nog een leuke, vroeger hing in de kamer van Emma een grote poster van Marie Rose Morel maar die had ze uiteindelijk weggedaan "die starende modellenogen van Morel waren geen zicht. Het kon echt griezelig zijn, zeker als je net een nachtmerrie hebt gehad" vertelde Emma.De Volledige uitzending zie je hier
.