Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 1 juni 2007

ex-vlaams belangster stapt op bij Lijst Dedecker

Carine Maes (foto), kandidate op de West-Vlaamse kamerlijst van Lijst Dedecker trekt zich terug uit de campagne. Een conflict over het ophangen van affiches ligt aan de basis. Maes kwam eerder op voor Vlaams Belang. 'Ikzelf en mijn man hebben jaren ervaring met het voeren van campagne. Maar zoals het werkt in West Vlaanderen hebben wij nog nooit meegemaakt', schrijft ze in een toelichting. De affiches van Maes zouden op 14 grote borden worden opgehangen, maar ze klaagt erover dat haar affiches nergens te bespeuren zijn. 'Kandidaten die elkaar dagelijks overplakken: zo werkt het niet en is het zeer demotiverend.

Ze kondigt meteen aan zich volledig uit de politiek terug te trekken. 'Het was een zeer goed moment om het Vlaams Belang-publiek te overtuigen te stemmen voor een partij die een alternatief biedt en die zeker niet racistisch is. We vinden het zeker jammer voor Jean-Marie Dedecker. Maar we werken niet met mensen die zelfs niet bereid zijn te praten binnen een eigen partij.'

.