Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 5 juni 2007

Luc Alloo interviewt Filip Dewinter .

Voor het verkiezingsprogramma "Kies2007" (uitsluitend op internet te bezichtigen) kreeg Luc Alloo Vlaams belang kopstuk Filip Dewinter over de vloer.
Aan de hand van een lijst krijgt Dewinter één uur lang vragen voorgeschoteld over politiek , voetbal , kunst (!) , TV-programma's , favoriete auto enz...Het resultaat is een boeiend interview waarin Dewinter soms ongenadig hard tegen het canvas gaat (bv. zo dacht de redder van het vaderlandse voetbal dat Vincent Kompany nog steeds bij Anderlecht speelt , dat weet hij als regelmatige bezoeker van Anderlecht wel zeker . Waarop Alloo repliceert "u bent wel erg blijven stilstaan ") .
Aan de hand van het aantal foute antwoorden mag je Dewinter gerust wereldvreemd noemen .

enkele van Dewinter's merkwaardige uitspraken :


" Bepaalde hervormingen die de PS (Dupont) op sociale zaken heeft doorgevoerd zijn niet zo slecht ,dan denk ik aan bepaalde zaken zoals met de ziekteverzekering waar men geprobeerd heeft de overconsumptie aan banden te leggen , ook op justitie zijn er een aantal achterstanden weggewerkt "

" in de burgermanifesten van Verhofstadt stonden heel wat zaken die mij aanspraken "

" ik heb zeer weinig last van boegeroep in Antwerpen , behalve wanneer ik mij begeef in de multiculturele trendy cafés in het Zuid . Die mensen staan zeer ver weg van de GA (gewone Antwerpenaren ) . ik heb het voor de gewone Antwerpenaar , niet de voor bekende en soms bekakte Antwerpenaar (BA) ".

( Bekijk hier het volledige interview )