Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 12 juni 2007

waar zijn die onbehoorlijke vreselijke extremisten ? Toon ze mij

Verleden week hoorden we Frank Vanhecke verontwaardigd van zich afbijten nadat ex-VB'er Jurgen Verstrepen zijn bedenkingen had bij de extreme achterban van het Vlaams belang (video).
Volgens Vanhecke zit Verstrepen uit zijn nek te kletsen (toegegeven, doet ie wel vaker) en bestaat de VB-achterban enkel uit eerlijke hardwerkende mensen die enthousiast voor hun mening opkomen, dat wel. maar onbehoorlijke extremisten .... ?

" Toon ze mij "


Als er één extremist (een onbehoorlijke dan nog) in de partij zit die Vanhecke als voorzitter wel moet kennen, dan is het Björn Roose. Meer zelfs, ten tijde van de verruiming binnen het VB (nu kiest de partij opnieuw resoluut voor de harde lijn) werd Roose regelmatig door Vanhecke op de vingers getikt vanwege erg foute uitspraken en publicaties op zijn website.

(foto : Bjorn Roose samen met Koen Dillen en Luc Vermeulen op een strijdmeeting in Roeselare)


De 34-jarige Bjorn Roose uit Zande-Koekelare was lid van VBJ (een stuk radicaler dan het VB), is nu bij Voorpost actief als persverantwoordelijke en komt aan de kost als medewerker op het secretariaat van de Vereniging Vlaams Belang Mandatarissen (VVBM), waar Luc 'Kosmos' Dieudonné zijn directe chef is. Roose spartelt er de dag door met vuilspuiterij op het internet en het bijhouden van zijn persoonlijke weblogs waarop pleidooien gehouden worden voor de swastika (wat volgens Roose een onderdeel is van ons cultureel erfgoed, net als Stijn Hiers is hij gek op de Noorse mythologie en de symbolen van het Derde Rijk), of waarop hij 'Prussian Blue' aanprijst (twee Amerikaanse zusjes van een jaar of 12 die neonazi-klassiekers zingen) en gedichten publiceert van collaborateur Bert Peleman. Sinds Vanhecke hem enkele malen op de vingers tikte is Roose op z'n weblog iets voorzichtiger geworden, maar op allerlei aanverwante fora en blog's laat hij zich minder door de voorzitter kuisen.


Zo stootten we op een blauwe maandag toevallig op de YouTube-account van Björn Roose (klik op de afbeelding voor een vergroting).
Wat we onder zijn Favoriete Filmpjes (*) te zien kregen was behalve enkele Vlaams belang spotjes een aaneenschakeling van nazi-propaganda met een uitgesproken voorliefde voor de Nederlandse collaboratie (NSB) en video's ter verheerlijking van het IRA-geweld.
Met zijn pronazi-houding hoort Rosse binnen het Vlaams belang thuis in de cluster Veys-Hiers-Van Damme-Van Parys (die allemaal een VBJ-verleden hebben), hun rol is eerder die van 'aparatsjiks', zij die hun inkomen aan de partij danken en vooral bezig zijn met de organisatorische kant.

(*) Onmiddellijk na het verschijnen van dit artikel kuiste Björn Roose z'n YouTube-account, lees hier meer .

- Björn Roose (Voorpost) over kindersterfte in Afrika : "Meer overlevers betekent ook meer voortplanters "
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- Vlaams Belang moet neo-nazistische leden uitsluiten (video)
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- Vlaams Belanger schrijft Hitler-boek
- Vlaams Belang gemeenteraadslid riskeert 3 maand cel na Hitlergroet
- Neonazi-bijeenkomst in VB-secretariaat


(met dank aan Barth)