Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 2 juni 2007

Vlaams Belang verliest bij jongeren

Uit een peiling van onderzoeksbureau Compagnie blijkt dat slechts 11 procent van de Vlaamse jongeren die op 10 juni voor het eerst hun stem uitbrengen bij federale verkiezingen , voor Vlaams Belang kiest . Dat is veel minder dan in vergelijkbare onderzoeken uit het verleden . Yves Leterme is bij de 18- tot 21-jarigen met voorsprong de favoriete kandidaat-premier.

Bij een gewone Peiling door Le Soir & RTBF strandt het Vlaams Belang op 21,6 procent. Dat is beter dan in 2003 (18 procent), maar een stuk slechter dan in 2004, toen de partij meer dan 24 procent haalde.
(gva/hln)